Over ons

Uw specialist in elektrolytisch verzinken en verzink-nikkelen!
Wij zijn een specialist op het gebied van elektrolytisch verzinken en verzink-nikkelen van ijzer en staal. Naast onze vakkennis en meer dan 60 jaar ervaring staan wij voor een hoog kwalitatief product en zijn een betrouwbare partner voor onze relaties. Wij streven dagelijks naar een milieuvriendelijk proces en een goede werkomgeving voor ons personeel.

Door onze passie voor de oppervlakte techniek en onze innovatieve geest, zoeken wij dagelijks naar de beste oplossingen die voor u en ons het verschil kunnen maken. Wij zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Wij beschikken over het volgende, brede scala aan productie-lijnen;
  • Hangreeks om producten tot 7200 mm lang te verzinken (diepte 1290 mm en breedte 700 mm)
  • Hangreeks om producten tot 3200 mm lang te verzink-nikkelen (diepte 1300 mm en breedte 690 mm)
  • Trommelreeks voor zink en zink-nikkel

Flexibel, betrouwbaar en klantgericht;
Onze klanten kennen ons als een flexibele en betrouwbare partner. Wij trachten onze klanten altijd zo goed mogelijk te bedienen, een van onze kenmerken hiervan is de in 2016 ingevoerde 24 en 48 uurs service. Naast deze spoedservice zijn wij sinds eind 2016 bezig met de implementatie en ontwikkeling van een geautomatiseerd orderproces waarin al onze klanten een automatische orderbevestiging en gereedmelding per e-mail krijgen. 

Innovatief en milieubewust;
Aangezien wij ons actief bezig houden met innovaties ter verbetering van kwaliteit en efficiency, hebben wij in 2003 als één van de eerste elektrolytische verzinkerijen in ons land een belangrijke overstap gemaakt naar de Chroom6-vrije dickschicht passivering. Vooral voor toepassing in de voedingsindustrie en gezondheidszorg was dit een zeer positieve ontwikkeling. Een niet onbelangrijk aspect hierbij was én is de zorg voor onze productiemedewerkers die dag in dag uit met het verzinkte en gepassiveerde materiaal in aanraking komen.
Wij zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd.

Sinds mei 2017 nemen wij deel aan de Energie Koplopers Overijssel, dit is het Koplopersproject 2.0. Samen met een aantal andere bedrijven uit de regio zijn we actief om energieverbruik zo goed mogelijk te monitoren en te verminderen. Hierin hebben we flinke stappen kunnen maken en het is voor ons een continu proces om onze bedrijfsvoering zowel te verbeteren als te verduurzamen.

Beleid;
Indien u belangstelling heeft in ons beleid dan kan u dit opvragen bij onze directie.   


  

  


Historie

In 1953 werd in het dorpje St. Isodorushoeve (nabij Hengelo Ov.) de basis gelegd voor het huidige Verzinkerij Twente B.V. In het beginstadium voerden de twee grondleggers van ons bedrijf in de vijftiger jaren elk buisje stuk voor stuk met de hand door de toen nog kleine procesbakjes. Omdat men dit niet snel genoeg vond gaan, werd er al snel geëxperimenteerd met vier buisjes aan iedere hand. Toen werd duidelijk dat dit op een efficiëntere manier mogelijk zou moeten zijn, en dus werd er gaandeweg iets bedacht om de buisjes op te hangen.

Begin jaren ’60 werd een nieuwe locatie aan de haven in Hengelo betrokken. Maar door de toenemende bedrijfsgroei eind jaren ’70 werd een nieuwe verhuizing naar een grotere locatie aan de Beitelstraat in Hengelo noodzakelijk. Op deze locatie werd het mogelijk om als één van de eerste elektrolytische verzinkerijen de procesbaden van deze zogenoemde hangreeks te vergroten tot een lengte van 6000 mm.

Daarnaast werd in 1992 een tweede productielijn, de automatische trommellijn, aangeschaft. Hiermee werd het aanbod verbreed en kon Verzinkerij Twente naast het ophangen van onderdelen, ook het verzinken van bouten, moeren, kettingschakels en andere kleine delen verzorgen.

Eind jaren ’90 bleek ook deze locatie niet geavanceerd en ruim genoeg meer te zijn voor de toekomst en dus werd er in 2002 gestart met de nieuwbouw van het huidige pand aan de Edisonstraat in Almelo.


De nieuwste ontwikkeling in het bestaan van Verzinkerij Twente B.V. vond plaats in 2015, namelijk het plaatsen van de Zink-nikkel hangreeks. Met een lengte van 3400mm zijn dit de grootste baden die ons land kent.

Een nadere toelichting van de diverse productielijnen vindt u op de producten pagina.


Share our website