Over ons

Uw specialist in elektrolytisch verzinken en verzink-nikkelen!

Wij zijn een specialist op het gebied van elektrolytisch verzinken en verzink-nikkelen van ijzer en staal. Naast onze vakkennis en meer dan 60 jaar ervaring staan wij voor een hoog kwalitatief product en zijn wij partner voor onze relaties. 
Wij zijn gespecialiseerd in lange lengtes tot maximaal 7200 x 690 x 1300.

Door onze passie voor de oppervlakte techniek en onze innovatieve geest, zoeken wij dagelijks naar de beste oplossingen die voor u en ons het verschil maken.

Wij zijn ISO 9001:2015 en wij zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd.
Al jarenlang werken wij succesvol voor de automotive-sector waardoor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid voor ons vanzelfsprekendheid zijn. Wij verzinken allerhande metalen producten, zoals bouten, ronde buizen, massief ronde buizen, vierkante kokers, massief vierkant, hoekprofielen, trekstangen, draadeinden, platen enz.
Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn onderdeel van het DNA van Verzinkerij Twente B.V.


Wij beschikken over de volgende productie-lijnen:
  • Hangreeks om producten tot 7200 mm lang te verzinken (diepte 1300 mm en breedte 700 mm)

  • Hangreeks om producten tot 3200 mm lang te verzink-nikkelen (diepte 1300 mm en breedte 650 mm)

  • Trommelreeks voor zink en zink-nikkel


Flexibel, betrouwbaar en klantgericht;

Samen met u realiseren wij de meest kostenefficiënte oplossing met verduurzaming van uw product die uw groei faciliteert. 
Wij bieden een spoedservice van 48 uur en in het geval dat niet snel genoeg is, dan is zelfs levering binnen 24 uur mogelijk.
Verzinkerij Twente B.V. bestaat al meer dan 60 jaar, daardoor kunt u leunen op onze technische en organisatorische expertise.
U kunt gebruik maken van onze kennis waardoor u in staat bent om samen met ons, de verwachtingen van uw eigen klanten te overtreffen.  


Innovatief en milieubewust;

Als één van de eerste elektrolytische verzinkerijen in ons land hebben wij de overstap gemaakt naar de Chroom6-vrije (dickschicht) passivering. Reeds in 2003 was chroom6 volledig uit ons proces verdwenen.

Onze voortdurende aandacht voor duurzaamheid, veiligheid, energieverbruik, afvalstromen en medewerkerswelzijn heeft ertoe geleid dat wij ISO 14001:2015 gecertificeerd zijn.

Wij nemen deel aan de Energie Koplopers Overijssel waarbij wij samen met vooraanstaande partner-bedrijven uit de regio ons committeren om energieverbruik zo goed mogelijk te monitoren met als doel processen te optimaliseren en daarmee het verbruik te verlagen. 

Onze organisatie verbetert voortdurend. Het resultaat hiervan is naast een hogere kwaliteit en een kortere doorlooptijd, een milieuvriendelijker proces en een goede werkomgeving voor ons personeel. 
Door onze passie voor de oppervlaktetechniek en onze innovatieve geest zoeken wij dagelijks naar de beste oplossingen binnen ons bedrijf die voor u het verschil maken. 

Nadere informatie betreffende ons milieubeleid kunt u opvragen bij de directie, stuur daarvoor een mail naar info@verzinkerij-twente.nl.   


  

  


Historie

In 1953 werd in het dorpje St. Isodorushoeve (nabij Hengelo Ov.) de basis gelegd voor het huidige Verzinkerij Twente B.V. In het beginstadium voerden de twee grondleggers van ons bedrijf in de vijftiger jaren elk buisje stuk voor stuk met de hand door de toen nog kleine procesbakjes. Omdat men dit niet snel genoeg vond gaan, werd er al snel geëxperimenteerd met vier buisjes aan iedere hand. Toen werd duidelijk dat dit op een efficiëntere manier mogelijk zou moeten zijn, en dus werd er gaandeweg iets bedacht om de buisjes op te hangen.

Begin jaren ’60 werd een nieuwe locatie aan de haven in Hengelo betrokken. Maar door de toenemende bedrijfsgroei eind jaren ’70 werd een nieuwe verhuizing naar een grotere locatie aan de Beitelstraat in Hengelo noodzakelijk. Op deze locatie werd het mogelijk om als één van de eerste elektrolytische verzinkerijen de procesbaden van deze zogenoemde hangreeks te vergroten tot een lengte van 6000 mm.

Daarnaast werd in 1992 een tweede productielijn, de automatische trommellijn, aangeschaft. Hiermee werd het aanbod verbreed en kon Verzinkerij Twente naast het ophangen van onderdelen, ook het verzinken van bouten, moeren, kettingschakels en andere kleine delen verzorgen.

Eind jaren ’90 bleek ook deze locatie niet geavanceerd en ruim genoeg meer te zijn voor de toekomst en dus werd er in 2002 gestart met de nieuwbouw van het huidige pand aan de Edisonstraat in Almelo.


De nieuwste ontwikkeling in het bestaan van Verzinkerij Twente B.V. vond plaats in 2015, namelijk het plaatsen van de Zink-nikkel hangreeks. Met een lengte van 3500mm zijn dit wederom de grootste baden die ons land kent.

Meer informatie over de diverse productielijnen vindt u op de producten pagina.


Share our website