Historie

In 1953 werd in het dorpje St. Isodorushoeve (nabij Hengelo Ov.) de basis gelegd voor het huidige Verzinkerij Twente B.V. In het beginstadium voerden de twee grondleggers van ons bedrijf in de vijftiger jaren elk buisje stuk voor stuk aan de hand door de toen nog kleine procesbakjes. Omdat men dit niet snel genoeg vond gaan, werd er al snel geëxperimenteerd met vier buisjes aan iedere hand. Al snel werd duidelijk dat dit op een efficiëntere manier mogelijk zou moeten zijn en dus werd er gaandeweg iets bedacht om de buisjes op te hangen.

Begin jaren ’60 werd een nieuwe locatie aan de haven in Hengelo betrokken. Maar door de toenemende bedrijfsgroei eind jaren ’70 werd een nieuwe verhuizing naar een grotere locatie aan de Beitelstraat in Hengelo noodzakelijk. Op deze locatie werd het mogelijk om als één van de eerste elektrolytischeverzinkerijen de procesbaden van deze zgn. hangreeks te vergroten tot een lengte van 6000 mm.

Daarnaast werd in 1992 een tweede productielijn, de automatische trommellijn, aangeschaft. Ook deze locatie bleek eind jaren ’90 niet geavanceerd en ruim genoeg meer te zijn voor de toekomst en dus werd er in 2002 gestart met de nieuwbouw van het huidige pand aan de Edisonstraat in Almelo.

Enige tijd na de overname door de huidige directeur, Bertil Nijhuis, in 1995 is er met het oog op de toekomst een marktonderzoek uitgevoerd naar de marktbehoefte voor een zgn. automatische doorvoerlijn. In de nieuwbouwfase te Almelo werd al rekening gehouden met de bouw van deze doorvoerlijn. Na een jarenlang voortraject is deze in eigen beheer ontwikkelde doorvoerlijn sinds begin 2007 operationeel.

De nieuwste ontwikkeling in het bestaan van Verzinkerij Twente B.V. vond plaats in 2015, namelijk het plaatsen van de Zink-Nikkel hangreeks. Met een lengte van 3200mm zijn dit de grootste baden die ons land kent.

Een nadere toelichting van de diverse productielijnen vindt u op de producten pagina.


Share our website